Anasayfa / Okulumuz / Haberler / MOSB TÜRKİYE’NİN TEK ÇOCUK MASAL ANLATICISI

MOSB TÜRKİYE’NİN TEK ÇOCUK MASAL ANLATICISI

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Anaokulu yönetimi önemli bir etkinliğe imza attı. Türkiye’nin tek çocuk masal anlatıcısı Bağcan Töraydın’ı minik çocuklarla buluşturdu.  Türkiye’nin birçok il ve ilçesini gezip kendi yazdığı masalları okul öncesi çocuklarına anlatarak hayal dünyalarını zenginleştiren Bağcan Töraydın, anlattığı masallarla çocukları farklı dünyalara taşıdı.  Gezdiği il ve ilçelerde, ziyaret ettiği okul öncesi eğitim kurumlarında masal atölyeleri gerçekleştirdiğini ifade eden Töraydın, “Çocuk gelişimi için önemli olan masal anlatıcılığını, aslında bir misyon üstlenerek Türkiye’nin dört bir tarafına taşıyoruz. Masal, çocuk gelişiminde önemli bir rol oynuyor. Aslında masal bir derstir. Çocuk masal anlatıcılığında Türkiye’de tek olduğumuz için doğaldır ki her yere ulaşmamız çok zor. Ama elimizden geldiği kadar doğu, batı, kuzey, güney demeden Türkiye’nin her yerine gitmeye çalışıyoruz. Önemli olan eğitim kurumlarının bunun farkına varması. Bunu sadece masalla sınırlamamak gerekir. Masal, çocuk gelişiminin sadece bir bölümü” dedi. MOSB Anaokulu Müdürü Ayşe Ebru Kopal, çocuklara anlattığı masallarla güzel bir geçirmesini sağlayan Bağcan Töraydın’a MOSB yönetimi adına teşekkür etti.