Anasayfa / Okulumuz / Haberler / YAŞAM ÜÇGENİNİ ÖĞRENDİK

YAŞAM ÜÇGENİNİ ÖĞRENDİK

Mosb Anaokulu  öğrencileri ve personeli deprem farkındalığı yaratmak ve deprem anında neler yapmaları gerektiğini anlamak amacıyla 21 Mart 2018 tarihinde Mosb Anaokulu  öğrencilerine ve öğretmenlerine, deprem hakkında bilgilendirme yapıldı.  İş Güvenliği Uzmanı Timur KOPUZ tarafından  deprem öncesi alınması gereken tedbirler, deprem anında ve daha sonraki hareket tarzları konularında bilgi aktarıldı.

İş Güvenliği Uzmanı Timur KOPUZ, depreme her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, "Deprem sırasında kendimizi korumak için önlemler almalıyız. Özellikle devrilebilecek büyük eşyalar sabitlenmeli. Deprem olduğunda bulunduğumuz bölgede kendimizi koruyacak yerler bulup çok dikkatli ve sakin olarak, beklemeliyiz.   " dedi.. Öğretmen ve öğrencilerin olası deprem anında  hazırlıklı olunabilmesi amacıyla ilk etapta , “Hayat üçgeni“ pozisyonu alındı daha sonra  bina tahliye edildi.
Anaokulu Müdürü Sn. Ayşe Ebru KOPAL  "Öğrenci ve öğretmenlerimizi bilinçlendirmek için bu tür tatbikatlar oldukça önemli. Bu tür olaylarda can kaybı ve yaralanma olmaması için zaman çok değerli. Gereken önlemleri almalıyız çünkü yaptığımız iş hassas ve önemli" diyerek yapılan işin profesyonelliğine dikkat çekti.